Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Sonaatti 1 & 2

Penkeillä:

120

Ruokailu:

100

Illanvietto:

120

Kerros:

0.

Sisarukset Sonaatti 1 ja 2 sijaitsevat talon pohjakerroksessa.  Molemmat salit soveltuvat 40-120 hengen kokouksiin ja koulutuksiin.  Tilojen edustalla on avara lämpiö, joka sopii esimerkiksi kahvituksiin.

Sonaatti 1 ja 2 johdattavat vierailijan musiikin ja luonnon äärelle. Aulan suurta lasiseinää koristaa massiivinen nuotisto kertomassa musiikkiin läheisyydestä. Samaa linjaa jatkavat myös tilan nimet Sonaatti 1 ja Sonaatti 2.

Partituurin suurennos on peräisin Tampereen Filharmonian nuotiston kätköistä ja se edustaa suomalaista konserttimusiikkia, jota orkesteri on soittanut. Nuottiaiheet ovat Toivo Kuulan kappaleesta Tulopeli, joka on ensimmäinen osa Eteläpohjalaista sarjaa nro 2 (op.20). Kapellimestari, jonka merkinnät näkyvät kuvassa on Eero Kosonen. Professori Kosonen oli Tampereen orkesterin suuri kehittäjä ja hän johti orkesteria peräti 37 vuoden ajan, vuosina 1932-69.

Sonaatti 2 teemoittuu vahvasti Tampere Filharmoniaan. Musiikillisessa tilassa seinillä olevat partituurien suurennokset ovat myös Tampere Filharmonian soittamaa suomalaista teoskantaa, jossa nähtävillä on kapellimestarin Eero Kososen käsin tekemiä merkintöjä. Nuottiaiheet ovat Sibeliuksen Historiallisia kuvia -sarja nro 1 op. 25, sen toisesta osasta: Scana. Tilan seinältä löytyy kuvitetussa muodossa orkesterin istumajärjestys. Seinällä julistekollaasina on esillä orkesterin eri produktioiden julisteita sekä ”eläkkeelle” siirtyneitä soitimia.

Lisäksi tilassa on normaalin kokoustilavarustuksen lisäksi pieni lounge, pari riippukeinua sekä jumppapalloja vaihtoehtoisina istuimina.

Sonaatti 1 jatkaa Tampere-talon Ison salin teemaa, missä suunnittelun taustalla on keskeinen ajatutus: Missä suomalainen viihtyy parhaiten – koivikon lehvästön alla järven rannalla. Tilan seinälle on tuotu suuri Pyhäjärven järvimaisema. Kuvasarjaa täydentävät suurkuvatulosteet lumpeesta ja ulpukkasta. Tuulahduksen oikeasta luonnosta tuo oikea sammalseinä, joka on eettisesti kerätystä sammaleesta valmistettu katseenvangitsija tilassa. Seinä toimii myös tilan akustisena elementtinä.

Lisäksi tilassa kalustuksena on normaalin kokoustilavarustuksen lisäksi pieni lounge, pari ilmajoogakeinua sekä jumppapalloja vaihtoehtoisina istuimina.

 

 

Puhujapönttö, jossa kiinteä mikrofoni
Tietokone, jossa internetyhteys
Dianvaihtaja/laserosoitin
Puheenjohtajiston pöytä 2 kpl, 4 tuolia
2 x Dataprojektori
2 x Valkokangas
Fläppitaulu ja tusseja
Luokkamuodossa 100 paikkaa

Puhujapönttö, jossa kiinteä mikrofoni
Tietokone, jossa internetyhteys
Dianvaihtaja/laserosoitin
Puheenjohtajiston pöytä 2 kpl, 4 tuolia
2 x Dataprojektori
2 x Valkokangas
Fläppitaulu ja tusseja
Luokkamuodossa 100 paikkaa