Hyppää sisältöön

La Traviata -oopperan avoimet kuoroharjoitukset

Tervetuloa kurkistamaan Tampereen Oopperan avoimiin kuoroharjoituksiin. Oopperan kuoroa johtaa Heikki Liimola ja säestää Maila Böhm.

Aika 18.12.2023 17.30

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Maksuton tapahtuma.

Tervetuloa kurkistamaan Tampereen Oopperan La Traviatan kuoroharjoituksiin maanantaina 18. joulukuuta 2023 klo 17.30–18.45. Harjoitukset pidetään Tampere-talon Isossa salissa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Saavuthan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen harjoitusten alkua. Oopperan henkilökunta noutaa harjoitusyleisön pääaulan lipunmyynnin luota klo 17.15.

Tampereen Oopperan kuoroa johtaa Heikki Liimola. Harjoituksen pianistina soittaa Maila Böhm.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto: Tampereen Ooppera

La Traviata

Tampereen Oopperan seuraava suurtuotanto on Giuseppe Verdin La Traviata. Ooppera saa ensi-iltansa Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Lue lisää teoksesta!

Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä Samuel Harjanne, ja Tampere Filharmoniaa johtaa Giancarlo Andretta. Suosikkioopperaa tähdittävät Marjukka Tepponen, Paolo Fanale ja Arttu Kataja.

Jokaista Tampereen Oopperan teosta valmistellaan pitkään ennen kuin kaikki huipentuu odotettuun ensi-iltaan. Nyt sinulla on mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse ja kokea Tampereen Oopperan kuoron avoimet harjoitukset!

Tampereen Ooppera

Tampereen Ooppera on perustettu vuonna 1946. Esitystoiminta käynnistyi Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperalla 1947. Ooppera toimii vierailijavoimin, orkesterina on Tampere Filharmonia ja kuorona Tampereen Oopperan kuoro. Vuosittainen, noin 10 000 katsojan yleisön keräävä mittava produktio esitetään keväisin Tampere-talossa.

Vuosi 2024 on Tampereen Oopperan 78. toimintavuosi ja Verdin La Traviata sen 130. ensi-ilta. Tampereen Ooppera on Suomen kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien ohella maamme pitkäaikaisimpia oopperatraditioita.

Tampereen Oopperan kuoro

Tampereen Oopperan kuoro on 90 laulajan kokoonpano, joka on toiminut nykyisessä muodossaan Heikki Liimolan johtamana vuodesta 1990 lähtien. Kuoro esiintyy vuosittain Tampereen Oopperan produktioissa kotinäyttämönään Tampere-talon Iso sali.

Kuoron laaja repertuaari pitää sisällään oopperaohjelmiston klassikoita, kuten Mozartia, Tšaikovskia, Verdiä, Wagneria ja Puccinia sekä moderneja teoksia, kuten Dallapiccolan Vanki ja Kokkosen Viimeiset kiusaukset.

Heikki Liimola

Kuoronjohtaja Heikki Liimola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1988 opiskeltuaan orkesterinjohtoa Jorma Panulan sekä laulua Yrjö Nykäsen ja Anssi Hirvosen johdolla. Liimola on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön kuoronjohdon opettajana vuodesta 1987 ja lehtorina vuodesta 1995 lähtien. Lisäksi hän hoiti Sibelius-Akatemian kuoronjohdon päälehtoraattia viransijaisena 1992–93 ja 1994–95. Harjun Nuorten kuoroa – sittemmin Harjun Kamarikuoroa – hän on johtanut vuodesta 1977, Eteläsuomalaisen osakunnan laulajia 1986–90, Suomen Kirkon kuoroa 1987–90, Suomen Kanttorikuoroa 1989–98 ja Savonlinnan aikaisempaa Oopperajuhlakuoroa 1991–95.

Vuodesta 1990 lähtien hän on toiminut Tampereen Oopperan kuoron johtajana. Vuosina 1989–2005 hän oli Tampereen Sävel -kuorofestivaalin taiteellinen johtaja ja on sen jälkeen toiminut taiteellisen työryhmän jäsenenä. Tampereen Filharmonista kuoroa hän johti kuoron perustamisesta vuodesta 1990 lähtien aina vuoteen 2004 asti. Kesästä 2005 lähtien Liimola on toiminut Klemetti-Opiston kamarikuoron taiteellisena johtajana. Suomen Kuoronjohtajat valitsivat Liimolan vuoden kuoronjohtajaksi 1998. Vuonna 2019 Heikki Liimola palkittiin Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston kulttuuripalkinnolla.

Tulevia tapahtumia

/
  • Tampere-talo
  • Ooppera, operetti

LA TRAVIATA

Tampereen Oopperan säihkyvän suurtuotannon ohjaa Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa Giancarlo Andretta.