Hyppää sisältöön

TAMPEREEN KIRJAFESTARIT

Tampereen Kirjafestarit kokoaa vuoden kärkikirjailijat ja muut kotimaiset tähdet Tampere-taloon joulukuun alussa.

Aika 03.12.2022 10.00 - 04.12.2022 18.00

TilaTampere-talo,

Liput ja aukioloajat

Liput:
Perusliput 15 €
Eläkeläiset, työttömät, varushenkilöt, opiskelijat ja lapset (7-15v.) 12 €,
kahden päivän lippu 20 €, perhelippu (2+3) 35 €

Myynnissä myös yhdistelmälippuja kirjafestarit + konserttilippu Tampere-talon viikonlopun kulttuuritapahtumiin!
Lue lisää: kirjafestarit.fi

Avoinna:
La 3.12. klo 10–18
Su 4.12. klo 10–18

Tietoa tapahtumasta

Pirkanmaan suurin kulttuurijuhla Tampereen Kirjafestarit kerää kirjallisuuden ja kulttuurin ystävät Tampere-taloon viikonloppuna 3.–4.12.2022.

Tänä vuonna Festareilla nähdään liki 200 ohjelmanumeroa. Mukana ovat muiden muassa kirjailijat Riikka Pulkkinen, Juha Hurme, Kjell Westö, Heli Laaksonen ja Iida Rauma. Tapahtumassa tavataan myös tuoreiden tietokirjojen tähtiä, kuten muusikot Mikko Kuustonen, Pate Mustajärvi, Juha Torvinen ja Kaarle Viikate sekä odotetut uutuuskirjansa julkaisseet filosofi Esa Saarinen ja psykoterapeutti Maaret Kallio. Monipuolisen ohjelman lisäksi festareilla on myös noin sata näytteilleasettajaa joululahjavinkkien kera.

Tampereen Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, fiktiota ja faktaa, dekkareita, sanataidetta ja lausuntaa. Festareille saapuvat kauno- ja tietokirjailijat edustavat Suomen ehdotonta kärkeä, lisäksi mukana on kattava otos muusta tämän vuoden runsaasta suomalaisesta kirjallisuustarjonnasta. Ajan henki ja ihmisiä puhuttelevat aiheet näkyvät ohjelmassa: luvassa on esimerkiksi ravitsemukseen, tunnetaitoihin, rakkauden eri muotoihin, kierrätykseen, sosiaaliseen mediaan, esiintymistaitoihin, sukupuoleen ja sananvapauteen pureutuvia puheenvuoroja. Tarjolla on myös laaja kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta, urheilua ja historiaa. Ukrainan sotaa unohtamatta.

Koko perheen Kirjafestarit

Tampereen Kirjafestareille kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä kiinnostavaa tarjontaa löytyy kaikenikäisille. Duetto-saleissa on lapsille, nuorille ja ikinuorille aikuisille suunnattua ohjelmaa. Mukana ovat muiden muassa palkitut nuorisokirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Siiri Enoranta uutuusteoksineen. Koiramäen Mauri Kunnas ei esittelyjä kaipaa. Lisäksi festareilla vierailee molempina päivinä lukukoiria, joille lukeminen messuhumun keskellä on maadoittava kokemus niin lapsille kuin aikuisille.

Maestro-salissa tavataan lauantaina jännitys- ja rikoskirjallisuuden mestarit. Mukana ovat mm. Seppo Jokinen, Harri Gustafsberg, muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä, Päivi Alasalmi ja Mirkka Lappalainen. Tampere on suomalaisen sarjakuvan pääkaupunki, joten mukana on luonnollisesti myös Kuplii-kollektiivin kokoama sarjakuvaohjelmisto.

Festareilla jaetaan lisäksi perinteinen Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinto kaunokirjallisuuteen keskittyvässä Aamulehti-salissa. Sorsapuistosali muuntautuu festarien ajaksi jättimäiseksi kirjakaupaksi. Salissa sijaitsee myös kaksi ohjelmalavaa, joilla päästään tutustumaan ihmismieltä askarruttaviin aiheisiin Ihme ja kumma -teemalla sekä kuullaan opiskelijahaastatteluja ja Aamulehden tuottamaa journalistista ohjelmaa.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tapahtuman tuottavat Tampere-talo Oy ja Sevent Oy.
Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Aamulehti.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä sekä Lippu.fin myyntikanavissa.

Toimittajien ja vaikuttajien tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtuman nettisivujen kautta.

Kirjafestareiden syksyn mittaan täydentyvään ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla
www.kirjafestarit.fi

Suuren suosion
saavuttaneet
Viinitastingit
saavat jatkoa! 

Ohjatut Viinitastingit (3.krs, VIP-huone)


La 3.12. klo 13 Viinejä joulupöytään
La 3.12. klo 14.30 Kuplivaa juhlakauteen
la 3.12. klo 16 Bella Piemonte 

Osta paikat Viinitastingeihin tästä!

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Yhdistä Kirjafestarit
ja konserttielämys!

Tampere-talossa on Kirjafestariviikonloppuna mahdollisuus nauttia myös konserteista! Yhdistelmäliput myydään konserttien lipunmyynnin yhteydessä.

Pe 2.12. klo 17-21 Tove-festivaali
Yhteislippu 64 €
Ennakkolähdön kirjallisuuden maailmaan voi ottaa jo pe 2. 12, kun kirjailija ja taiteilija Tove Janssonia juhlistava Tove-festivaali saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle. Pienen salin tapahtuman juontaa  näyttelijä Christoffer Strandberg.

La 3.12. klo 11 & 12.30 Lumiukko
Yhteislippu 20/15 €, perhelippu 60 €
Perinteinen animaatiokonsertti hurmaa Isossa salissa kahden esityksen verran. 

Su 4.12. klo 16 Maaret Kallio: Tunteita ja tietoa – Elämä – Mikko Kuustonen
Yhteislippu 44 €
Sunnuntaina hiljennytään suuren teeman äärelle keskustellen ja musiikista nauttien.

TAPAHTUMIA TAMPERE-TALOSSA 2.-4.12.

No posts found.