Hyppää sisältöön

Tampereen Kirjafestarit 2023

Pirkanmaan suurin kulttuurin, kirjallisuuden, nautiskelun ja jouluostosten juhla Tampere-talossa la–su 2.–3.12.2023

Aika 02.12.2023 10.05 - 03.12.2023 17.30

TilaTampere-talo, Tampere-talo

Tampereen Kirjafestarit -logo oranssilla pohjalla keskellä kuvaa, taustaväri tumman sininen

Liput ja aikataulut

La–su 2.–3.12.2023 Tampere-talo
Tampereen Kirjafestarit

Liput:
1 päivän lippu 15 €, eläkeläiset, opiskelijat, lapset (7-16-v.) 12 €
2 pvän lippu 22 €, perhelippu 32 € (sis. 2 aikuista + 2 lasta)

Myynnissä myös:
Yhdistelmälippu: Tampereen Kirjafestarit + Lumiukko-konsertti

Konsertti Isossa salissa la 2.12. klo 11 ja 12.30
Liput 20 €, lapset 15 €, perhelippu 60 € (sis. 2 aikuista + 2 lasta)

Kirjafestarit avoinna:
La 2.12. klo 10–18
Su 3.12. klo 10–18

Pirkanmaan suurin kulttuurin, kirjallisuuden, nautiskelun ja jouluostosten juhla Tampere-talossa la–su 2.–3.12.2023

Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kirjailijahaastattelua, paneeleita, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa. Tapahtumassa on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilta hankit kätevästi koko suvun joululahjakirjat, ja messulöytöjen lomassa voit levähtää ja nautiskella kirjaviikonlopusta Viinimaailmassa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa.

Kirjallisen ohjelman lisäksi festareilla panostetaan tänä vuonna erityisesti laajennettuun viinialueeseen ja joulun läheisyyteen. Festarialueen uutuus on joulutori, josta voi kirjalahjoja täydentämään hankkia paljon muutakin joulumieltä nostattavaa.

Tampereen Kirjafestareiden syksyn mittaan täydentyvään ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla: www.kirjafestarit.fi

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo
Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Aamulehti.

Talon täydeltä kulttuuria

Tampereen Kirjafestareiden kirjallinen ohjelma jakautuu genreittäin ja teemoittain Tampere-talon eri tiloihin. Tänä vuonna uutta tuotantoa julkaisevista kirjailijoista ja muista esiintyjistä paikalla ovat muun muassa Sofi Oksanen, Kjell Westö, Juha Itkonen, Raija Oranen, Sirpa Kähkönen, Tommi Liimatta, Ann-Christin Antell, Alivaltiosihteeri, laulaja Maija Vilkkumaa yhdessä Miina Supisen kanssa, presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Olli Rehn ja Alexander Stubb sekä uudella Lasten alueella esiintyvät Tatun ja Patun “vanhemmat” Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Tampereen Kirjafestareiden jo julkaistuun ohjelmaan voit tarkemmin tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

Uudella Lasten alueella on tarjolla paljon erilaista tekemistä lukukoirille lukemisesta pakohuonepeliin. Duetto-saleissa viihdytään sarjakuvien, nuortenkirjallisuuden ja historia- ja tietoteosten parissa. Paljon puhuttavaa tekoälyä pohditaan useankin tietokirjan kautta, ja esimerkiksi seksuaalisuuden monia muotoja lähestytään polyamorian ja queer-romantiikan kautta. Kirjafestareille jo perinteeksi muodostuneen Ihme & Kumma -otsikon alla tutustutaan jälleen lukuisiin myytteihin, mysteereihin ja mieltä askarruttaviin ilmiöihin. Sopraano-salin ohjelmassa on ajankohtaisiin teemoihin pureutuva Tampereen yliopiston ja Pirkkalaiskirjailijoiden kuratoima kokonaisuus.

Sorsapuistosali muuttuu festareiden ajaksi jälleen suureksi kirjakaupaksi. Sorsapuistosalissa on myös oma ohjelmalavansa, jossa nähdään esimerkiksi vuoden parhaita tietokirjoja käsittelevä Tietokirjaraati lauantaina 2.12.

Vinkit juhlakauden viiniostoksiin ja täydennystä pukinkonttiin

Tampere-talon toisen kerroksen valtaavat kirjallisuusohjelman ohella entistä laajempi viinialue ja sesongin lahjaostokset täydentävä joulutori.

Viinialue tarjoaa vinkit juhlakauden viiniostoksiin ja mahdollisuuden maistella harvinaisempiakin herkkuja. Erilaiset tietoiskut ja ohjatut viinitastingit tuovat syventävää oppia kokeneemmallekin viiniharrastajalle.

Monipuolinen joulutori tuo lukulahjojen oheen vastuullisia ja oivaltavia paketteja muun muassa kotimaisen käsityön ystäville.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

SINUA SAATTAA KIINNOSTAA MYÖS

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Perhetapahtumat

Lumiukko-konsertti

Rakastettu animaatioelokuva kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Perhetapahtumat

Lumiukko-konsertti

Rakastettu animaatioelokuva kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa TASO johtajanaan Kimmo Tullila.