Hyppää sisältöön

MANSE PRIDE x TAMPERE-TALO

Ihmisinä yhdessä! -teemaa kantavaa Manse Pride -viikkoa juhlitaan myös Tampere-talossa ja Muumimuseossa. Tutustu ohjelmaan!

Aika 12.06.2023 09.00 - 18.06.2023 17.00

TilaTampere-talo,

Tampere-talo on Manse Pride -tapahtuman yhteistyökumppani

Tietoa tapahtumasta

Yhdenvertaisuus Tampere-talossa
Tampereen tiedostava pride-lippu

Manse Pride -viikko käynnistyy Tampereella maanantaina 12.6. Ihmisinä yhdessä! -teemaa kantavan Manse Pride -viikon järjestävät Sinuiksi ry (ent. Pirkanmaan Seta) ja Tampereen kaupunki. Tampere-talo ja maailman ainoa Muumimuseo ovat mukana tapahtumassa.

Tampere-talo juhlistaa Manse Pride -viikkoa liputtamalla koko viikon ajan Tampereen omalla tiedostavalla pride-lipulla. Tampereen tiedostava pride-lippu on yhteenveto tunnettujen pride-lippujen väreistä, ja kuvastaa meitä kaikkia yhdessä. Lipun symboliikka kokoaa yhteen useita seksuaalisuutta, sukupuolen moninaisuutta ja ihmissuhteiden kirjoa kuvaavia vähemmistöidentiteettien tunnusvärejä.

Manse Pride -pääjuhlan aikana Tampere-talon WC-tilat, joista osa sukupuolineutraaleja, ovat vapaasti pride-vieraiden käytettävissä.

Tampere-talo Shopista voit ostaa pride-tuotteita, kuten pinssejä, avainnauhoja ja kangaskasseja. Lisäksi myynnissä on postikortteja Tampereen tiedostavan pride-lipun teemalla. Korttien myynnistä osa ohjataan tukemaan Sinuiksi ry:n toimintaa.

Ravintola Tuhto palvelee pride-vieraita koko viikon ajan.

Tampere-ta­lon ja Muumimuseon tapahtumat pride-viikolla

Tampere-talo, Talvipuutarha: Sinuiksi ry:n 50-vuotisnäyttely
Avajaiset ma 12.6. klo 18-20
Ti-la 13.–18.6. aukioloajat Tampere-talon aukioloaikojen mukaan.

Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Sinuiksi -näyttely

Muumimuseo: Toven kirjeitä klo 14

Toven sanat johdattelevat hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja ihmissuhteisiinsa, jotka vaikuttivat myös muumitarinoihin. Miksi Taikurin hattu -kirjan Taikuri mahtaa etsiä kiihkeästi Kuningasrubiinia? Ketä ovatkaan maailman viimeinen lohikäärme tai Tiuhti ja Viuhti? Lukuhetkissä koet tutut alkuperäiset kuvitukset uudesta näkökulmasta.

Tapahtuma sisältyy pääsymaksuun.

Lisätietoja: Muumimuseo.fi

Muumimuseo: Kaikkien kukkien niitty -nonstoptyöpaja Ateljeessa
klo 12–16

Muumilaakson rauhassa kasvaa niin valtava määrä moninaisia kukkia, ettei hemulikaan niitä kaikkia tunnista. Kootaan yhdessä ihasteltavaksi kaikkien kukkien niitty.

Maalaa kasvi, jota kukaan ei ole vielä löytänyt. Kasvisi voi olla hattivatinsähkönsininen, musta tulppaani, rubiininpunainen ruusu, hurjan angostuuran alalaji tai vaikkapa pilvenhattarasta kyhätty pioni.

Ohjatussa nonstop-taidetyöpajassa maalataan guassivärein yhteisöllisesti kukkaniitty, joka on esillä Muumimuseon Ateljeessa koko kesän ajan.

Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun ja Ateljee on avoinna päivittäin klo 12–16. Työpaja sopii kaiken ikäisille.

Lisätietoja: Muumimuseo.fi

Paneelikeskustelu: Sukupuolen moninaisuus kuoroissa – Tampereen sävel

Tampere-talon pääaula klo 15-16

Tilaisuus on ikärajaton. Vapaa pääsy.

Sukupuoli on esillä kuorotoiminnassa niin kielenkäytön tasolla, ohjelmistovalinnoissa kuin esiintymisasujen ohjeistuksissa. Miten sukupuolen moninaisuus voidaan ottaa huomioon kuorotoiminnassa ja luoda kaikille turvallinen osallistumiskokemus? Aiheesta keskustelevat kuoronjohtaja, musiikkipedagogi ja kuorobloggaaja Julia Lainema, laulaja ja laulunopettaja Laura Salovaara sekä kuorolaulaja Tuija von Konow.

Lisätietoja: Tamperevocal.fi

Muumimuseo: Salaperäiset siemenet ja Muumimuseon taidekärryt

Sorsapuisto klo 14–17

Muumimuseon taidekärryt jalkautuvat Manse Priden juhlayleisön pariin Sorsapuistossa lauantaina 17.6. klo 14–17. Kärryt ovat pullollaan salaperäisiä siemeniä, jotka pitää kylvää juuri juhannusiltana, jotta niiden taika toteutuu. Siemenet tarvitsevat suojakseen salaisen kylvöpussin, jonka tarvikkeet ja ohjeet saat taidekärryjen ohjaajilta. Työpaja on maksuton ja sopii kaiken ikäisille.

Lisätietoja: Muumimuseo.fi

Katso ohjelma ja aikataulu: Mansepride.fi

Tutustu koko viikon ohjelmaan: Mansepride.fi

Yhdenvertaisuus ja turvallisen tilan periaatteet

Yhdenvertaisuus Tampere-talossa
Visit Tampere Laura Vanzo

Tampere-taloon jokainen on tervetullut omana itsenään – niin henkilökunta kuin asiakkaatkin!

Tampere-talon tiloissa noudatetaan Suomessa voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja. Lait on säädetty takaamaan jokaisen turvallisuus ja koskemattomuus riippumatta syntyperästä, etnisestä taustasta, iästä, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta, terveydentilasta tai sairaudesta. Kenenkään kohteluun ei saa vaikuttaa henkilön poliittinen, uskonnollinen tai kulttuurinen tausta. Olemme kaikki yhdenvertaisia riippumatta kansalaisuudesta, elämänkatsomuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, vammaisuudesta, kielestä, perhemuodosta, sosiaalisesta tai taloudellisesta asiasta tai muusta tekijästä.

Me lupaamme – lupaathan sinäkin?

  • Antaa kaikille mahdollisuuden puhua ja tulla kuulluksi
  • Kunnioittaa jokaisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa sekä yksityisyyttä
  • Olla tekemättä oletuksia henkilön ulkonäköön tai toimintaan perustuen
  • Kuunnella ja oppia ottamalla ennakkoluulottomasti vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat
  • Pyytää anteeksi tahallista tai tahatonta muiden loukkaamista
Tampere-talo on We Speak Gay yhteisön jäsen

Tampere-talo x We Speak Gay

Tampere-talo on toukokuussa 2022 liittynyt sateenkaariystävälliseen We Speak Gay -yhteisöön, jonka tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä osallistavampi, turvallisempi ja empaattisempi yhteiskunta sateenkaari-ihmisille.

Liittyessämme We Speak Gay -yhteisöön olemme sitoutuneet  ympärivuotiseen sateenkaariviestintään, joka pitää sisällään sekä sisäisen että ulkoisen viestinnän. Lisäksi henkilöstömme saa koulutusta seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuteen.