Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

ke 8.12.2021 klo 13:00 · KIERTO FEST -kiertotalousmessut

KIERTO FEST

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Sorsapuistosali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

KIERTO FEST lisää ymmärrystäsi kiertotaloudesta ja inspiroi tekemään arjen ilmastotekoja niin työssä, opinnoissa kuin vapaa-ajalla!

KIERTO FEST juhlistaa KIERTO-hankkeen päättymistä keräämällä yhteen kiertotalouden parissa toimivia yrityksiä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä. Messuilla innostetaan ihmisiä tutustumaan kiertotalouteen erityisesti työllisyys-, yrittäjyys-, liiketoiminta- ja uranäkökulmasta.

KIERTO FESTin juontajana toimii säteilevä Sointu Borg. Sointu Borg on Diilistä kaikille tuttu Tampereen oma kasvatti. Soinnulle työn merkityksellisyys on tärkeää ja yrittäjänä hän tekee omannäköistä uraa. Hän kannattaa tasa-arvoa ja pitää puolensa työelämässä.

Keynote-puheenvuoroissa kuullaan miten kiertotalous ja kestävä kehitys näkyvät työelämässä. Työelämäprofessori, sarjayrittäjä ja tietokirjailija Lauri Järvilehto puhuu tulevaisuuden työstä, jossa vahvana painopisteenä on työn merkityksellisyys. Merkityksellinen työ lisää tuottavuutta ja on jo nyt tämän päivän suuri kilpailuvaltti.

Toisena keynote-puhujana kuullaan kiertotalouden pioneeria Seija Lukkalaa, joka on ekodesignyritys Globe Hopen perustaja. Globe Hope on valmistanut hävikki- ja ylijäämätekstiileistä laukkuja ja asusteita jo vuodesta 2003 lähtien. Ekologisuuden lisäksi yritysvastuu on Seijalle liiketoiminnan ydintä.

KIERTO FEST Tampere-talossa 8.12.

Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi KIERTO FESTissä on luvassa muotinäytös, jossa mallit puetaan päästä varpaisiin vastuulliseen ja kierrätettyyn muotiin. Tampereen seudun ammattiopiston Tredun opiskelijat tuottavat näytöksen kokonaisuuden, he toimivat malleina sekä vastaavat meikistä ja kampauksista. Näytöksessä esitellään tuotteita seuraavilta merkeiltä: Oldie, Pure Waste, MEA, Miela, Piece Of Jeans ja Nextiili ry:n vintage & verkkokauppa. Mukana on myös Tredun tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden valmistamia kiertotaloustuotteita, joiden materiaalit on saatu Nextiilistä.

Lisäksi paikan päällä voi seurata hävikkiruoan valmistusta Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän hävikkiruokakeittiössä. Pirkanmaan jätehuolto antaa jäteneuvontaa sekä Nextiili ry opastaa tekstiilien kierrättämisessä ja kävijät voivat testata kuinka hyvin tunnistavat eri tekstiilimateriaaleja. Messuilla on myös myynnissä näytteilleasettajien kiertotaloustuotteita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

OHJELMA

13.00 KIERTO FEST -messut avaa Jaakko Stenhäll, kaupunginhallituksen jäsen, toimi apulaispormestarina 2019-7/2021, KIERTO-hankkeen suojelija
13.10 KIERTO-hanke: Kiertotaloudesta työelämätaito ja kilpailuvaltti, projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti, KIERTO-hanke, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut
13.30 Keynote-puheenvuoro: Merkityksellinen työ ja kiertotalous, työelämäprofessori, sarjayrittäjä, tietokirjailija Lauri Järvilehto
14.00 Muotinäytös, vastuullista ja kierrätettyä muotia
14.30 Näytteilleasettajien esittäytymisiä
15.30 Muotinäytös, vastuullista ja kierrätettyä muotia
16.00 Pirkanmaan Yrittäjät, elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen
16.10 Näytteilleasettajien esittäytymisiä
16.30 Keynote-puheenvuoro: Kiertotalouden mahdollisuudet ja menestystekijät, kiertotalouden pioneeri ja Globe Hopen perustaja Seija Lukkala
17.00 Näytteilleasettajien esittäytymisiä
17.50 Messujen päätös
18.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin. Messut järjestävät KIERTO – Kiertotalouden toiminnalliset oppimisympäristöt -hanke, joka on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden koordinoima kumppanuushanke. Hankkeessa luodaan uutta työtä ja osaamista kiertotalouden ympärille.

Katso päivittyvä ohjelma ja näytteilleasettajat KIERTO-hankkeen verkkosivuilta!

Vapaa pääsy

Lisää Tampere-talossa