Hyppää sisältöön
Home » Tähtien kesä

Tähtien kesä

Tervetuloa Tampere-taloon, joka tarjoilee sinulle kaikkea klassisesta poppiin ja muumeista kauan kaivattuun yhdessäoloon – rennosti ja pönöttämättä! Tähtien kesämme on täynnä monipuolisia konsertteja, tapahtumia ja näyttelyitä.  

Unofficial Galaxies, Tampere-talo

Tampere-talo on avoinna kesälläkin!

Muumimuseo, Visit Tampere, Laura Vanzo
Laura Vanzo, Visit Tampere
Tampere-talo, kuva: Laura Vanzo
Laura Vanzo, Visit Tampere

Tampere-talon tähtien kesä 2022

Tervetuloa Tampere-taloon, joka tarjoilee sinulle kaikkea klassisesta poppiin ja muumeista kauan kaivattuun yhdessäoloon – rennosti ja pönöttämättä! Tähtien kesämme on täynnä monipuolisia konsertteja, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kesäisen kaupunkiloman kruunaa tutustuminen Tampere-talon kesänäyttelyihin. Unofficial Galaxies muuntaa Sorsapuistosalin Tähtien sota -fanien pyhätöksi, ja ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtasen dokumentaarinen Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttely esittelee puoli vuosisataa maailman kriisialueiden elämää.

Elokuun alussa talossa vietetään varsinaista superviikonloppua, kun Sorsapuiston valtaavat sekä yhdysvaltalainen rockyhtye Toto että Tampere Filharmonian perinteinen Puistokonsertti, ja Isossa salissa vierailee Tampereen Teatterikesän huippunykytanssiteos Espanjasta.

Maailman ainoa Muumimuseo on avoinna läpi kesän ja toivottaa tervetulleeksi kaikki muumifanit vauvasta vaariin. Muista pistäytyä myös Ravintola Tuhtossa herkuttelemassa. Meille on helppo saapua niin junalla kuin omalla autolla, ja yön vietät saman katon alla  Courtyard by Marriott -hotellin pehmeissä lakanoissa.

Myös Tuulensuun Palatsin suositut Leffabrunssit jatkuvat läpi kesän. Upea ruokailu yhdistettynä suosikkielokuvaan ja Tampereen Hämeenkadun historiallisen art deco -palatsin tunnelmaan on elämys, joka täytyy kokea itse!

Kuuletko jo tähtien kesän kutsun?

1.7.–31.7. Tampere-talo, Sorsapuistosali

Unofficial Galaxies -kesänäyttely

Liput 25 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja lapset (3–16-vuotiaat) 15 €
Perhelippu (2 aikuista + 2–4 lasta) 59 € 

Tampere-talon kesänäyttelyssä pääsee tutustumaan Tähtien sota -fanimaailmasta tuttuihin keräilyesineisiin, rekvisiittaan, pukuihin ja harvinaisiin lelufiguureihin. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Unofficial Galaxies on yksi maailman suurimmista yksityisistä Tähtien sota -kokoelmista.

1.7.–10.8. Tampere-talo, Duetto 1 & 2

Valokuvanäyttely: Rauli Virtanen – Saigonista Kiovaan 1972–2022

Liput 15 €
Eläkeläiset, opiskelijat, lapset/nuoret, työttömät 12 € 

Dokumentaarinen valokuvanäyttely kriisialueiden elämästä kattaa 50 vuoden mittaisen aikajanan 1970-luvun Vietnamista nykypäivän Ukrainaan. Näyttelyn pääosassa ovat konfliktien ja kriisien tuntemattomat ja unohdetut uhrit pakolaisista ja lapsityöläisistä lapsisotilaisiin sekä kehittyvien maiden tavalliset ihmiset. 

Pe 22.7. klo 19 Tampere-talo, Iso sali

Status Quo (UK)

Liput 59,90/49,90/39,90 €

Kansainväliselle rock-maailmalle Status Quo on käsite! Luvassa on konstailematonta, tanakkaa ja suoraviivaista rockia ja helposti mieleen jääviä, tarttuvia kertosäkeitä!

La 30.7. klo 10.30 ja klo 13 Tuulensuun Palatsi

Tuulensuun Palatsin Leffabrunssi: Downton Abbey (2019)

Liput 28 €
Lapset (5-v. asti) 5 €,
Lapset (yli 5-v.) 5 € + 1 €/ikävuosi 

Tervetuloa nauttimaan kiireetön brunssi klassikkoelokuvan parissa. Monipuolinen ja herkullinen Leffabrunssi on ihastuttava idea merkkipäiville tai juhlistamaan arkea. 

Pe 5.8. klo 14 Sorsapuisto

Sorsapuisto Live: Toto & Brother Firetribe

Liput 69,90 €
VIP-liput 159,90 € 

Uuden ulkoilmatapahtuman pääesiintyjänä nähdään monen hitin lähettiläs Toto. Tapahtumassa esiintyy myös suomalainen hardrock-ylpeys Brother Firetribe.  

La 6.8. klo 19 Tampere-talo, Iso sali

Tampereen Teatterikesä: La Veronal (ESP) – Pasionaria

Liput  51,50 €
Eläkeläiset 41,50 €
Opiskelijat ja nuoret (12–17 v.) 25 € 

Visuaalisesti kiehtova ja koskettava kuvitelma tulevaisuudesta ilman tunteita ravistelee katsojien alitajuntaa. Koreografi/ohjaaja Marcos Moraun perustaman espanjalaisen tanssiryhmän huippuunsa hiotussa liikekielessä yhdistyy visionäärinen ja humoristinen tarinankerronta. 

Ma 8.8. klo 19 Tampere-talo, Iso sali

George Thorogood & The Destroyers (USA)

Liput 79,90/69,90/59,90 €

Tanakkaa perusrockia ja juurevaa bluesia hurjalla intensiteetillä tykittävä amerikkalaiskitaristi George Thorogood ja hänen johtamansa The Destroyers on jo noin 45 vuoden ajan tarjonnut sykähdyttäviä ja mieleenpainuvia live-elämyksiä konserteissaan ympäri maailmaa.

La 20.8. klo 10.30 ja klo 13 Tuulensuun Palatsi

Tuulensuun Palatsin Leffabrunssi: Rocketman

Liput 28 €
Lapset (5-v. asti) 5 €
Lapset (yli 5-v.) 5 € + 1 €/ikävuosi 

Tervetuloa nauttimaan kiireetön brunssi klassikkoelokuvan parissa. Monipuolinen ja herkullinen Leffabrunssi on ihastuttava idea merkkipäiville tai juhlistamaan arkea. 

Ke 24.8. klo 19 Tampere-talo, Iso sali

Radion Sinfoniaorkesteri (RSO)

Liput 40 €
Eläkeläiset 35 €
Opiskelijat 15 € 

95-vuotisjuhlakauttaan viettävä RSO saapuu orkesterivierailulle Tampere-taloon. Orkesteria johtaa ylikapellimestari Nicholas Collon ja solistina hurmaa viulisti Pekka Kuusisto. 

La 27.8. klo 19 Tampere-talo, Iso sali

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta: Suomipoppia!

Liput 29 €
Eläkeläiset 20 €
Varusmiehet, lapset/nuoret 15 € 

Varusmiessoittokunnan perinteinen superkokoonpano riemastuttaa jälleen! Konsertissa kuullaan suomipopin kuuluisimpia ja rakastetuimpia kappaleita vuosien varrelta.  

Su 28.8. klo 19 Tuulensuun Palatsi

Maaret Kallio: Tunteita ja tietoa – Waltteri Torikka

Liput 39 €
Sarjalippu (kun ostat liput väh. 3 konserttisarjan tapahtumaan 35 € /tapahtuma)
Show & Dinner -lippu 69,50 € 

Toivon illassa pääset pohtimaan elämän suuria ja pieniä kysymyksiä rinta rinnan, mutta täysin omassa rauhassa. Waltteri Torikan sykähdyttävät tulkinnat uppoavat kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallion sanojen kanssa syvälle sydämeen. 

Ti 30.8. klo 19.30 Tampere-talo, Pieni sali

Lisa Nilsson & Mattias Torell (SWE)

Liput 49 € 

Ainutlaatuinen ilta sielukkaan musiikin ja kaihoisuuden äärellä. Konsertissa kuullaan hittejä uran varrelta sekä henkilökohtaisia ​​suosikkeja ruotsalaisilta ja brasilialaisilta säveltäjiltä. 

Ke 31.8. klo 18 Tampere-talo, Maestro

Teatteri Siperia: MIESLIVE

Liput 28 €
Opiskelijat, varus- ja siviilipalvelushenkilöt ja työttömät 15 €  

Hauska, tarkka sekä armoton läpileikkaus nykymiehen kompuroinnista muuttuvassa maailmassa. Episodimaisesti etenevän teoksen virtuoosimaisesta näyttelijäntyöstä vastaavat Marika HeiskanenPekka Heikkinen ja Tuukka Huttunen. Miesliven näytökset jatkuvat Tampere-talossa seitsemän esityksen voimin 31.8.–8.10.2022.