Hyppää sisältöön

YHTEISÖ

Tampere-talo järjestää matalan kynnyksen tapahtumia ja ilmaistapahtumia vuodessa noin sata. Liiketoimintamme perustuu tapahtumiin ja kohtaamisiin, jotka luovat ja tuottavat hyvinvointia yhteiskunnassamme. Tulosvaikutuksemme Pirkanmaan talousalueella on merkittävä, ja tapahtumamme lisäävät Tampereen kaupungin vetovoimaa, tunnettuutta ja vaikuttavuutta.

Ilmaistapahtuma Puistokonsertti 2022

Matalan kynnyksen
tapahtumat

Yhdessä kumppaneidemme kanssa järjestämme vuosittain noin sata ilmaista ja matalan kynnyksen tapahtumaa. Esimerkiksi vuosittain toistuva Puistokonsertti tavoittaa tuhansia kävijöitä, ja niinikään pääsymaksuton Aulaklubi tarjoaa estradin keskusteluille, matineakonserteille, tanssiesityksille ja kaikenlaiselle kulttuurille.

Yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen ja TAMKin musiikkiteatterilinja MUSTEen kanssa toteutettu ajatuksia herättävä ja maksuton musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tavoitti tuhansia pirkanmaalaisia koululaisia tammi-helmikuun vaihteessa 2023.

Tarja ja Jalo Virkki tanssimassa Tampere-talon pääaulan Teetansseissa. Taustalla soittaa Tampereen Kotkien puhallinorkesteri.
Tarja ja Jalo Virkki käyvät Tampere-talon Teetansseilla aina kun ehtivät. Pari harrastaa tanssia monta kertaa viikossa.

Teetanssit liikuttaa kehoa ja vie muistoihin

Osana yhteiskuntavastuuta, yhteisöstä huolehtimista, Tampere-talo tarjoaa kerran kuussa Teetanssit, joka on suosittu matalan kynnyksen tanssitapahtuma.

”Tampere-talon aulan lattialla on hyvä tanssia ja puhallinorkesterin soiton tempo on eläkeläisille oikein sopiva, vaikka me kyllä tykättäisiin nopeammistakin”, hymyilee tanssikonkari Jalo Virkki.

Työllistäminen ja
yhteistyökumppanuudet

Tampere-talon omien ja kumppaniyritysten työntekijöiden lisäksi työllistämme laajasti mm. kulttuurialan freelancereita, vapaita taiteilijoita ja luovan alan ammattilaisia. Teemme laajaa yhteistyötä erilaisten oppilaitosten kanssa, ja tarjoamme työelämään tutustumisen ja työharjoittelun mahdollisuuksia koululaisille ja opiskelijoille. Vuosittain tuemme yhtä tai useampaa hyväntekeväisyystahoa, ja mm. Lumikuningatar-jääbaletissa teemme yhteistyötä Icehearts ry:n kanssa.

Tuomme Tampereen
parrasvaloihin

Missiomme on luoda unohtumattomia elämyksiä ja tuoda Tamperetta parrasvaloihin. Tampere-talolla on vahva yhteiskunnallinen rooli Pirkanmaalla, ja tulovaikutuksemme talousalueella on 50Meur (Synergos 2018 pohjalta uudelleenarvioitu vuoden 2019 luku). Tampere-talon tapahtumat ja kävijät lisäävät kaupungin vetovoimaa, tunnettuutta ja vaikuttavuutta. Taloustutkimuksen tekemän brändi- ja kohderyhmätutkimuksen (2022) mukaan Tampere-talo on Suomen kolmanneksi arvostetuin tapahtumia, konsertteja ja kokouspalveluja järjestävä yritys.

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssin 15 opiskelijaa Rikkinäinen puhelin -musikaalin rooliasuissa
TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esitti Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta 2023 Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjosi tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän maksuttoman musiikkiteatteriesityksen.
Esityksen tuottivat yhteistyössä Tampere-talo, Tampereen Sähkölaitos ja TAMKin musiikkiteatterilinja MUSTE.