Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tapahtumien siirrot ja peruutukset

Lue lisää

su 24.3.2019 klo 17:00

Pallo hallussa!

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

450 lasta ja nuorta pohtivat maapallomme nykytilaa Tampere-talossa – taiteen perusopetuksen oppilaitokset ainutlaatuiseen yhteistyöhön!

Maaliskuussa järjestettävä Pallo hallussa! kokoaa satoja nuoria esittelemään taidettaan ja rakentamaan vuorovaikutusta eri taiteenalojen välille. Esityksen toteuttavat yhteistyössä Tampere-talo, Sorin Sirkus, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto, Sara Hildén -akatemia sekä Taito Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä. Pallo hallussa! esitetään sunnuntaina 24.3. klo 17 Tampere-talon Isossa salissa. Esityksen käsikirjoittaa ja ohjaa arvostettu ja merkittävästä pitkäkestoisesta nuorisotyöstä sekä lastenkulttuurin edistämisestä palkittu Sorin Sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra.

– Luvassa on aikamoinen spektaakkeli ja pirkanmaalaisten nuorten taiteilijoiden voimannäyte, kuvailee Taina Kopra esitystä.

Pallo hallussa! -esityksen pääosassa on yli 450 taitavaa lasta ja nuorta. Luvassa on orkesteri- ja kuoroesityksiä, musiikin ja sirkuksen virtuooseja, rytmiryhmiä, tanssijoita sekä visuaalista tykitystä ja animaatioita. Esitys levittäytyy lavalta myös yleisön sekaan ympäri Isoa salia. Nuoret taiteilijat pääsevät projektissa tutustumaan toistensa taiteenaloihin ja etsimään uusia yhteistyömalleja tulevaisuutta varten. Esityksen teemana nuoret pohtivat erilaisten kulttuurien kohtaamista ja maapallomme nykytilaa.

Projektissa mukana olevat taiteen perusopetusta järjestävät oppilaitokset toteuttivat yhteisen Suomi100-videoteoksen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Oppilaitosten välinen yhteistyö on teoksen valmistumisen jälkeen tiivistynyt entisestään. Kuluvan vuoden elokuussa käyttöön otetuissa uusissa opetussuunnitelmissa otetaan entistä paremmin huomioon myös taiteiden välinen yhteistyö, jota myös Pallo hallussa! -esitys edustaa.

Tuotanto Tampere-talo, Sorin Sirkus, Tampereen konservatorio, Pirkanmaan musiikkiopisto, Sara Hildén -akatemia sekä Taito Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Liput, aikuiset 25 €
Liput, eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 20 €
Perhelippu (max 2 aikuista + 2 lasta) 80 €

Lisää Tampere-talossa