Hyppää sisältöön

Sanomisen paikka: Yleisötapahtumat ja vastuullisuus

Helmikuun Sanomisen paikka käsittelee taiteen ja kulttuurin suhdetta hyvinvointiin. Tervetuloa kuuntelemaan kiehtovaa ajankohtaista aihetta!

Aika 21.02.2024 17.30

TilaTampere-talo, Pääaula, Aulaklubi

Tietoa tapahtumasta

Tervetuloa seuraamaan keskustelua Tampere-talon pääaulan Aulaklubille keskiviikkona 21.2. klo 17.30-18.30.

Teemana tällä kertaa on pohtia taiteen ja kulttuurin suhdetta hyvinvointiin, arvioida yleisötapahtumien sosiaalista merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta ja siihen liittyvää yleisötyötä, sekä tapahtumien hiilijalanjälkiä, unohtamatta konserttikiertueiden ympäristövastuullisuutta ja saavutettavuutta.

Panelisteina ovat ohjaava museolehtori Janina Ahlfors Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmasta, ohjelmatoimiston tuottaja Antti Oksa Tampere-talosta sekä viestintä- ja tuotantokoordinaattori Valtteri Pokela Suomen Jazzliitto ry:stä.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto TAMK ja Tampere-talo Oy

Tapahtuma striimataan Vimeossa

Janina Ahlfors on taidekasvattaja ja museoalan ammattilainen, joka uskoo jokaisen yksilön arvostamiseen ja tasa-arvon edistämiseen luokkahuoneessa. Hänen asiantuntemusalueisiinsa kuuluvat innostava kuvataidekasvatus, positiivinen pedagogiikka ja ympäristökasvatus, jotka kaikki edistävät kokonaisvaltaista lähestymistapaa oppimiseen, joka kattaa paitsi taiteen myös laajemman maailman ympärillämme. Lähes 20 vuoden ajan hän on työskennellyt Tampereen Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman parissa, jonka piirissä on yli 23000 lasta ja nuorta. Ohjelmassa kulttuurikasvatus on sidottu vahvasti kestävän tulevaisuuden tavoitteisiin ja ekosivistykseen.

Valtteri Pokela (MuM) toiminut musiikkialla niin festivaaleilla, orkestereissa kuin etujärjestöissä, ja hänen työnkuvaansa on usein värittänyt jokin vastuullisuuden osa-alue. Yli kymmenen vuotta sitten Valtteri oli kehittämässä ympäristömyönteisiä toimintatapoja April Jazz -festivaaleilla yhtenä Ekokompassi-sertifikaatin pilottitapahtumista. Sosiaalista vastuullisuutta hän on puolestaan kehittänyt yleisötyön muodossa UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Suomen sinfoniaorkesterit ry:n Yleisötyöfoorumin puheenjohtajana. Nykyisessä toimessaan Suomen Jazzliitossa Valtteri kehittää mm. konserttikiertueiden ympäristövastuullisuutta ja saavutettavuutta Jazzliiton vastuullisuusohjelman mukaisesti.

Antti Oksa toimii Tampere-talo Oy:n ohjelmatoimiston tuottajana, vastuualueenaan oman tuotannon tapahtumat sekä mm. perinteinen kesänäyttely. Hän on järjestänyt Tampere-talossa vuosien ajan erilaisia ilmaistapahtumia, kuten Aulaklubin erilaisia tilaisuuksia ja Teetansseja, jotka ovat suosittuja matalan kynnyksen tanssitapahtumia.

Tapahtumissa pyritään yhä enenevissä määrin vähentämään turhaa kulutusta. Tulevaisuuden lipunostajalle tulee olemaan tärkeää, että konsertin hiilijalanjälki on kompensoitu. Tampere-talo on jo nyt hiilineutraali tapahtumapaikka ja Tampere-talossa on sitoutunut vahvasti jo vuosien ajan vastuullisuuteen.

”Sanomisen paikka” haluaa pelastaa maailman

Ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia. Mitä voimme tehdä asian estämiseksi? Tampereen ammattikorkeakouluTampereen yliopisto ja Tampere-talo ovat yhdessä suunnitelleet kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoihin keskittyviä ”Sanomisen paikka” -keskustelutilaisuuksia Tampere-talon Aulaklubien yhteyteen.

tulevia tapahtumia

Artisti harmaata taustaa vasten istuu nojaten kyynerpäähän. Taustalla lukee Badding konserttisalikiertua.
/
  • Tampere-talo
  • Iskelmä
  • Orkesterimusiikki
  • Viihdekonsertti

BADDING

Baddingin suosituimpia lauluja Marko Haaviston, Suvi Karjulan ja huippumuusikoista koostuvan yhtyeen esittäminä.

Naishahmo istuu ikkunan vieressä kukka kädessään.
/
  • Tuulensuun Palatsi
  • Rock & Pop

Laura Moisio

Suosittu lauluntekijä juhlii 10-vuotista levytysuraansa juhlakiertueen merkeissä. Keikalla kuullaan läpileikkaus koko tuotannosta sekä muutamia harvemmin keikoilla soitettuja biisejä.