Ville Hautakangas: 12 kantaesitystä pianolle - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

ke 27.11.2019 klo 19:00 · Konserttisarjan toinen konsertti

Ville Hautakangas: 12 kantaesitystä pianolle

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Pianisti Ville Hautakangas esittää konserttisarjansa toisessa osassa Paavo Korpijaakon, Minna Leinosen, Petri Niemisen  ja Henri Sokan uudet teokset. Yhteensä konserttisarjassa esitetään 12 kotimaisen säveltäjän kantaesitykset. Hautakangas kuvailee konserttisarjaansa näin:

“Numero 12 ja sen kerrannaiset ovat antaneet muodon monille pianokokoelmille. Tšaikovskin Vuodenajat, Chopinin 12 etydin sarjat, Debussyn 12 etydiä, Bachin 48 preludia ja fuugaa, Šostakovitšin 24 preludia ja fuugaa. Itse päädyin 12 pianoteokseen, koska alkuperäisenä ajatuksenani oli esittää uusi pianoteos joka kuukausi vuoden ajan. Se ei kuitenkaan ollut konserttien järjestämisen kannalta järkevää.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto myönsi minulle apurahan 12 pianokappaleen tilaamiseen. Valitsin 12 säveltäjää ja tilasin jokaiselta n. 5 minuutin mittaisen pianokappaleen. Ainoa kriteeri oli se että säveltäjällä on pitkäaikainen suhde Pirkanmaahan vakituisena asuin- tai opiskelupaikkana.

Vuonna 2000 PIRAMK/Musiikin koulutusjohtaja Ilari Laakso kutsui säveltäjä Jouni Kaipaisen toimimaan sävellyksen lehtorina uudessa säveltäjän koulutusohjelmassa. Tästä sai alkunsa menestystarina joka on tuottanut ammattitaitoisia säveltäjiä aina kansainvälisiin tunnustuksiin asti. Useimmat valitsemani säveltäjät ovat juuri tämän koulutuksen käyneitä. Toivon todella tamperelaisen säveltäjäkoulutuksen laadun säilyvän ja menestyksen jatkuvan nykyisistä koulutusleikkauksista huolimatta.”

Pianisti Ville Hautakangas esittää teokset kolmessa konsertissa, neljä teosta kerrallaan.

Konserttisarjan toisessa osassa kuullaan neljä kantaesitystä:

Paavo Korpijaakko: Last Night It Was Visited By Laura Palmer
Minna Leinonen: Rememoror
Petri Nieminen: Aleppo2017
Henri Sokka: Völjy

Ville Hautakangas on toiminut Tampere Filharmonian pianistin tehtävissä vuodesta 2002 alkaen. Tampereen Musiikkiakatemialla Hautakangas on opettanut pianonsoittoa ja säestänyt vuodesta 2007 alkaen. Nykymusiikkiyhtye TampereRaw kiinnitti Hautakankaan vakituiseksi pianistikseen vuonna 2010. Hän on opiskellut Pirkanmaan Ammattikorkeakoulussa sekä Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” -musiikkikorkeakoulussa Berliinissä opettajinaan Martti Rautio, Lauri Väinmaa ja Georg Sava. Vuonna 2000 Ville Hautakangas palkittiin II palkinnolla Leevi Madetoja -pianokilpailussa Oulussa. Hautakangas harrastaa lisäksi ammattimaista valokuvaamista.

Konsertin kesto noin 35min, ei väliaikaa.

Tampere-talon Aulaklubilla järjestetään teosesittely ja haastatellaan säveltäjiä klo 18 alkaen.

Tuotanto Tampere-talo

Yhteistyössä: Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus

Liput 10 €
Opiskelijat 5 €

Lisää Tampere-talossa