Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tietoa koronaviruksen vaikutuksesta Tampere-talon toimintaan.

Lue lisää

TCM-festivaali 14.-17.1.2021

Festivaalin ohjelma to-su 14.-17.1.2021

Ohjelma julkaistaan alkusyksystä, jolloin myös liput maksullisiin tapahtumiin tulevat myyntiin!


Taiteellisen johtajan sana

Matkalla muutoksessa
viisi elementtiä

Vanha kiinalainen filosofia viidestä elementistä ja energian matkasta on ollut inspiroijana Tampere Chamber Music -festivaalin 2021 teemassa, joka syntyi kesällä 2019 kauneimman luontokokemuksen aikaan järven rannalla.

Kiinalainen lääketiede ja sen kokonaisvaltainen viisaus on kiinnostanut ja kiehtonut minua aina. Myös muutos – elämän vääjäämättömimpänä totuutena – sen tasapainottelu ja energiatasot ovat läsnä jatkuvasti. Olemme aina matkalla muutoksessa, mutta tämän kevään aikana se on tullut konkreettisesti haasteeksi ja mahdollisuudeksi meille kaikille.

Musiikki on liikettä ja energiaa. Se yhdistää ja voimistaa. Muutosten tuulet puhaltavat, niissä piilee uudet mahdollisuudet riippuen mitä voimistamme ja mitä säätelemme.

Elementit puu, tuli, maa, metalli ja vesi muodostavat viiden kamarimusiikkikonsertin temaattisen kokonaisuuden, joissa musiikin virtaa tuodaan esiin moniaistillisesti myös valaistuksella ja liikkeellä.

Tiede, vaistot ja intuitio – miten kiehtova kokonaisuus!
Puu-tuli-maa-metalli-vesi. Yhteydessä musiikkiin ja luontoon on paljon samaa, se tekee ihmisen nöyräksi ja pieneksi. Mutta pienistä teoista voi kasvaa jotain suurta.

Tervetuloa lämpimästi yhteiselle matkalle muutoksessa!

Heini Kärkkäinen
Tampere Chamber Music –festivaalin taiteellinen johtaja